وبلاگ

فرودگاه‌ها از انواع مختلف برنامه‌های تعمیر و نگهداری در تأسیسات خود استفاده می‌کنند. به طور کلی، شرایط عملیاتی باند، سیستم‌های روشنایی و سایر بخش‌های فرودگاه به طور منظم توسط افراد متخصص نظارت می‌شوند. اگر باند با مشکل روبرو شود، چراغی کار نکند، یا درب آشیانه باز نشود، تکنسین‌های موجود در فرودگاه به سرعت به مشکل رسیدگی خواهند کرد. با این حال، تعداد کمی از فرودگاه‌ها از برنامه‌های تعمیر و نگهداری پیشگیرانه و جامع استفاده می‌کنند. منظور از برنامه جامع ارزیابی منظم وضعیت سیستم‌های زیرساختی و تعمیر و نگهداری برنامه‌ریزی شده بسیاری از تجهیزات فرودگاهی است.
تعمیر و نگهداری پیشگیرانه فعالیتی است که برای جلوگیری از خرابی یا کشف مشکل انجام می‌شود. این بدان معناست که تأسیسات و تجهیزات مختلف باید به صورت دوره‌ای بازرسی شوند و در صورت نیاز برای رفع مشکل و بازگرداندن آنها به شرایط نرمال از اقدامات تعمیراتی استفاده شود. دو عنصر اصلی در فرآیندهای بازرسی، شناسایی دارایی‌هایی که نیاز به بازرسی دارند و زمان انجام این بازرسی‌ها است (هر چند وقت یکبار). به منظور استانداردسازی این فرآیند و اطمینان از بازرسی‌های اصولی، بهتر است که رویه‌های مشابهی برای این بررسی‌ها مورد استفاده قرار گیرد و بازرسی‌ها بر اساس یک برنامه دوره‌ای یکسان انجام شوند. مهم است که مدیران ارشد در فرودگاه، کارکنان و سایر مسئولان نگهداری فرودگاه‌ها از نحوه تعمیر و نگهداری پیشگیرانه، اهمیت آن و چگونگی توسعه و اجرای این برنامه در فرودگاه آگاه باشند.
در حال حاضر، صنعت در حال گذار از دوره‌ای به نام «انقلاب صنعتی چهارم» یا به عبارت دیگر صنعت 4.0 است. این واقعیت با ادغام سیستم‌های فیزیکی و دیجیتالی ارتباط فراوانی دارد. ادغام این سیستم‌ها امکان جمع‌آوری حجم زیادی از داده را فراهم می‌نماید که توسط تجهیزات مختلف در بخش‌های مختلف یک سازمان جمع‌آوری می‌شوند. علاوه بر این، فناوری‌های جدید صنعت4.0 با ادغام کارکنان، ماشین‌ها و محصولات پیشرفته تبادل سریع‌تر و هدفمندتر اطلاعات را ممکن می‌سازند. حجم زیادی از داده‌های جمع‌آوری شده توسط سیستم‌های صنعتی، حاوی اطلاعات مفیدی در مورد فرآیندها، رویدادها و هشدارهایی است که در خط تولید و دارایی‌های مختلف رخ می‌دهد. علاوه بر این، پردازش و تجزیه و تحلیل این داده‌ها می‌تواند اطلاعات و دانش ارزشمندی را از فرآیند‌ها و پویایی سیستم به همراه داشته باشد.
شرکت مهرآوید پردیس با سال‌ها تجربه در حوزه فناوری و اطلاعات با بکارگیری رویکردهای تحلیلی مبتنی بر داده موفق به توسعه و پیاده‌سازی سیستم تعمیر و نگهداری هوشمند در فرودگاه‌های کشور شده‌است. این سیستم با بهره‌برداری از جدیدترین فناوری‌ها مزایایی از جمله کاهش هزینه تعمیر و نگهداری، کاهش خطای تجهیزات، افزایش عمر قطعات یدکی، افزایش تولید انرژی، بهبود ایمنی اپراتور و خدمات، نظارت بر عملکرد پرسنل و همچنین ارزیابی و تأیید عملیات تعمیر را برای فرودگاه‌های کشور به ارمغان می‌آورد.
تعمیر و نگهداری هوشمند نسبت به برنامه‌های اصلاحی از مزیت‌های بیشتری برخوردار است. با اعمال تعمیرات پیشگیرانه می‌توان در هزینه‌هایی که صرف جایگزینی کامل زیرساخت‌ها می‌شود، صرفه جویی نمود. تعمیر و نگهداری پیشگیرانه عملکرد تجهیزات و سیستم‌های فرودگاه را تقویت می‌کند و علاوه بر کاهش هزینه‌ها باعث بهبود ایمنی فرودگاه، کاهش مصرف انرژی و بهبود طول عمر تسهیلات می‌شود. در واقع، یکی از اهداف اصلی نگهداری هوشمند، افزایش عمر تسهیلات و جلوگیری از هزینه‌های ناشی از جایگزین کردن دارایی‌ها پیش از موعد مقرر است. این سیستم‌های پیشرفته یکی از روش‌های کاربردی و مناسب برای هماهنگی با رشد سریع صنعت هوانوردی، نیاز مبرم به افزایش ظرفیت و مدیریت زیرساخت‌های فرودگاهی هستند که باید در برنامه‌های سرمایه فرودگاه‌ها قرار بگیرند.